Ballana i Navarra víctimes del jacobinisme socialista

Ho porten als gens. Sigui a l’Estat, a una comunitat o a una ciutat el PSOE-PSC “executa” els dissidents com a bons jacobins. A can socialista sembla que no acaben d’entendre el significat del terme executiva…

En Joan va cometre el pecat de demanar primàries per triar candidat a l’alcaldia vigatana, i ja se sap,  la paraula primàries a un partit que te un funcionament súper–jerarquitzat i que va viure la coneguda experiència d’en Borrell provoca suor freda als membres de “l’aparato”. Però no ens enganyem, la purga d’en Joan Ballana no ve provocada per una actuació concreta, no molesta pel que fa sinó pel que és. En Joan, com a molts socialistes de debò,  dels autèntics, molesta per parlar clar, per la seva honestedat i per ser realment d’esquerres. Es estimat i pel que sembla la majoria de la militància a Vic li fa costat. Sembla mentida que un partit immers en la més absoluta mediocritat electoral a Vic es permeti el luxe de prescindir d’un valor polític com és en Joan Ballana. Pel que sembla, ni a Vic, ni a Osona els socialistes tenen prou amb el jacobinisme i han de recórrer al maquiavelisme. Ja se sap, “això és política”…

El cas navarrès demostra que si els socialistes no entenen el terme “executiva”, el terme “executiva federal” els deu sonar a xinès. ZP entrega Navarra al sector més dur de la dreta espanyolista després de prometre als navarresos un canvi de govern. Ni fueros, ni estat federal, ni respecte a la militància, ni res. La decepció que m’està suposant ZP és proporcional a la il·lusió generada.

L’any vinent hi hauran eleccions generals i des del PSOE es tornarà a atemorir amb l’amenaça  de la dreta. Espero que a Navarra les persones d’esquerres facin un exercici de memòria i recordin qui va imposar el govern que tenen.

Partits com el PSOE només poden netejar-se a l’oposició. Mentre hagi poder per a repartir els estómacs agraïts no aixecaran la veu davant d’aquestes actuacions. Algun dia arribarà l’hora de persones com en Joan, i llavors les esquerres podrem governar sense complexes ni pors a la dreta. Mentrestant, l’experiència ZP la podem donar per fallida.

[@more@]

Quant a iescudero

Em dic Iñaki Escudero i sóc coordinador d\'EUiA a la comarca d\'Osona i membre del seu Consell Nacional a Catalunya. Vaig néixer l\'any 1973 a Irun (Guipúscoa) i visc a Vic des de l\'any 2001. Crec en una societat més justa i sense desigualtats, i és per això que milito a EUiA, una organització que té com a objectiu transformar aquesta societat.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.