NO MARXEM, ENS FAN FORA !!!

Ahir vam viure el penúltim cop d’efecte de l’alcalde vedette de Vic. En una reunió de poc més de 3 minuts va fer fora del govern el regidor d’ICV-EUiA, Xavier Tornafoch.

Per a molts podia ser un final més que previsible, per si ho era no va ser per voluntat nostra, volíem ser al govern per a fer possible el principal objectiu que sempre hem perseguit: fer avançar el nostre programa.

D’entrada la conformació del govern quatripartit va néixer viciat. CiU ja tenia tancat un pacte amb PSC i ERC, nosaltres entràvem més tard reclamant una cosa que consideràvem del tot lògica, un programa marc de govern. Se’ns va dir que no, que no calia. Se’ns va proposar un govern d’unitat, plural i necessari per a afrontar els principals reptes de la ciutat, amenaçats per l’ascens d’una formació xenòfoba, i a més, se’ns va oferir gestionar una matèria que per a nosaltres és primordial: l’habitatge. Així, vam decidir (no sense pocs dubtes) entrar-hi. I la primera ens la vam trobar als morros, la pujada de sous dels regidors i les dedicacions (seria bo que els regidors fitxessin com a molts treballadors per veure la dedicació real de cadascú). Poc a poc vam anar comprovant el tarannà d’alguns dels membres de l’equip de govern: protagonisme, improvisació i total manca de discussió interna. Nosaltres considerem que en un govern plural, i més si no hi ha un programa escrit, s’ha de discutir, negociar, consensuar, i s’ha de permetre la discrepància. Accepten quedar-nos en minoria (sempre 14 a 1) però el que no acceptem és que no es permeti expressar la nostra postura.

Aquest plantejament no ha estat comprés per l’alcalde i molt menys per qui governa realment a Vic. Ara ens acusen a nosaltres de no saber comportar-nos dins d’una coalició. A nosaltres!! que som precisament una coalició (ICV + EUiA). Qui no ha entès que governava en coalició ha estat l’alcalde i el seu virrei. Comentaris com que la voluntat de fer pisos socials al Graell era absurda ja que allà el que s’havien de fer eren pisos d’alt standing, o la proposta de constituir una fundació on participin les guarderies públiques i privades que implica repartir les subvencions corresponents a les noves guarderies públiques entre aquestes i les concertades, demostren la nul·la voluntat d’acord de CiU.

[@more@]

Ells tenen preferència per l’educació privada-concertada i s’oposen a fer pisos socials (i menys si es barregen amb pisos “per a gent normal”), és respectable, és la política de dretes que sempre han defensat, però és que ara no governen en solitari sinó en coalició, i amb partits presumptament d’esquerres, per tant haurien de comprendre que no poden aplicar el seu programa ideològic al conjunt del govern.

L’últim cas d’aquest serial és el del anomenat “nou model Vic”, darrera ocurrència del primeríssim tinent alcalde. Ocurrència no debatuda, sense consensuar amb els sectors implicats i amb un clar transfons discriminador de l’escola pública. Aquesta ocurrència es presenta en un fòrum públic i, com no, es pretén que tothom l’accepti sense discrepar.

En la curta reunió d’ahir entre Vila d’Abadal i Tornafoch s’ha demostrat el tarannà de l’alcalde: les nostres ocurrències es voten i a callar, com un bon mesell. Deia que potser ens vam precipitar a l’hora d’acceptar entrar al govern, però potser també va fer-ho qui ens ho va oferir. Si pensaven que ICV-EUiA i el nostre representant érem tan manejables i fàcils de conformar com els altres socis es van equivocar de ple. Repeteixo, volíem continuar al govern i fer avançar les nostres propostes, però no a qualsevol preu. Portem anys defensant, moltes vegades en solitari, el dret de tothom a una educació pública i de qualitat i l’habitatge com a dret. Són masses anys com per llençar-ho tot per la finestra a canvi d’una cadira.

Vam entrar al govern per a defensar només els interessos dels ciutadans, dels votants i de ningú més. No tenim ni volem hipoteques amb cap grup de cap tipus. Ens fan fora, però igual que vam entrar, marxem: sense hipoteques i amb la consciència tranquil·la. No devem res a ningú ni ningú ens deu res, no pensem en costos polítics. Les decisions a la nostra coalició les pren la militància i les defensa, amb molt d’encert, el nostre regidor, no se si d’altres partits poden dir el mateix. Continuarem treballant per fer avançar el nostre programa, el que vam defensar davant els nostres votants, però ara des de l’oposició.

Quant a iescudero

Em dic Iñaki Escudero i sóc coordinador d\'EUiA a la comarca d\'Osona i membre del seu Consell Nacional a Catalunya. Vaig néixer l\'any 1973 a Irun (Guipúscoa) i visc a Vic des de l\'any 2001. Crec en una societat més justa i sense desigualtats, i és per això que milito a EUiA, una organització que té com a objectiu transformar aquesta societat.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: NO MARXEM, ENS FAN FORA !!!

  1. No val la pena seguir en un govern en aquestes condicions… desgraciadament els nostres ajuntaments, estan plens de cabdills d’altres èpoques… Salut, i forces per seguir endavant companys.

Els comentaris estan tancats.