Memòria Històrica selectiva

Mentre encara es senten els clams dels sectors més reaccionaris de la societat catalana i espanyola -amb l’església catòlica al capdavant- contra el projecte de llei sobre la memòria històrica, veiem com s’acosta la data escollida per la jerarquia catòlica per la beatificació dels “màrtirs de la Guerra Civil”. 480 en total, la majoria religiosos, entre ells osonencs i osonenques, que van patir les conseqüències d’una guerra bàrbara iniciada pels seus correligionaris polítics.

Un cop oberta la veda, el bisbat d’una de les poques ciutats catalanes on encara no es pot dedicar un carrer a un alcalde republicà (ja que pot ferir sensibilitats i reobrir ferides), ha decidit, segons explica la premsa comarcal, que quan acabi la festa beatificadora a Roma iniciaran els tràmits per a començar una beatificació pròpia. De tots és coneguts que a Vic abunden els beats i les beates, però ara almenys uns quans ho seran de manera oficial. Imagino que a la festa s’apuntarà algun polític local acostumat a aquets “saraos” i defensor de les idees dels vencedors de la guerra.

Deixant de banda la insultant desigualtat en quan al nombre de víctimes civils i/o militars durant la guerra i posterior repressió, o de l’absència de reconeixement dels cures demòcrates assassinats pels seus; crida l’atenció la proverbial hipocresia dels “sotànics” i dels que els donen suport (polític i mediàtic). La guerra que han donat amb el tema de la memòria històrica i el reconeixent de les víctimes pecadores!! I ara van ells i monten una processió per homenatjar els màrtirs de la “cruzada nazi-onal”. Com que ja han passat trenta anys, no es recorden dels homenatges que els hi van fer durant els quaranta anteriors.

Aviem si quan el dia 28 d’octubre facin un repàs de la memòria dels anys trenta, li demanen al Sant Pare que feia ell en aquella època, quan vestia un altre uniforme… I de pas que recordi el sr. Romà davant de qui aixecaven el braç molts dels seus predecessors. Ah la memòria, quines males passades juga.

[@more@]

Quant a iescudero

Em dic Iñaki Escudero i sóc coordinador d\'EUiA a la comarca d\'Osona i membre del seu Consell Nacional a Catalunya. Vaig néixer l\'any 1973 a Irun (Guipúscoa) i visc a Vic des de l\'any 2001. Crec en una societat més justa i sense desigualtats, i és per això que milito a EUiA, una organització que té com a objectiu transformar aquesta societat.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.