Una proposta diferent per Vic

D’aquí quatre dies començarà la campanya de les eleccions municipals. De fet, ja portem varies setmanes de campanya, des de que els partits més grans van començar a triar els seus candidats de manera pública i traumàtica. Alguns porten mesos explicant les seves propostes (més de cara a la galeria que als ciutadans), també hem començat a veure cartells a les parades del bus, locals de campanya, etc. Que carai!, tots ens hem mogut!! Però cadascú seguint un model i manera de fer d’acord amb les maneres ben diferents que tenim d’entendre la política. No negaré la importància que té el fet que la teva proposta surti als mitjans. Però basar una campanya en el merchandising i els mitjans no acosta els ciutadans a la política (a més de suposar un gasto immoral que a vegades porta als partits a caure en pràctiques poc netes per a finançar-se).

Tot i que sembli que d’altres partits s’han bellugat més que nosaltres, les persones d’ICV i EUiA a Vic sabem que això és del tot fals. Ho sabem nosaltres i totes les persones i entitats ciutadanes amb les que ens hem anat reunint durant aquestes darreres setmanes. Trobades que fugien de repercussions mediàtiques i del flaixos, però que han estat més que profitoses. Ens han acostat encara més a realitats plurals i a vegades difícils, però que per molt que siguin ignorades per la dreta (i per bona part de l’esquerra) formen part de la realitat de la nostra ciutat.

Com deia, no trobareu informació mediàtica d’aquestes trobades a la premsa, no era l’objectiu. On sí que trobareu bona part del resultat d’aquestes trobades és al programa electoral elaborat a partir de les propostes obtingudes gràcies a la col·laboració, idees i també queixes expressades per aquestes persones i entitats. Ara el que toca és donar-les a conèixer. Si voleu tenir-les de manera complerta, podeu entrar a l’enllaç següent (http://www.euia.cat/osona/municipals07/municipals2007.htm) i llegir-les. Espero que us agradin…

[@more@]

Quant a iescudero

Em dic Iñaki Escudero i sóc coordinador d\'EUiA a la comarca d\'Osona i membre del seu Consell Nacional a Catalunya. Vaig néixer l\'any 1973 a Irun (Guipúscoa) i visc a Vic des de l\'any 2001. Crec en una societat més justa i sense desigualtats, i és per això que milito a EUiA, una organització que té com a objectiu transformar aquesta societat.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.