Una veu interessant sobre el procés de pau a Euskadi

El proper dimarts 20 ve a Vic el diputat basc Oskar Matute per parlar del procés de pau a Euskadi. Serà una molt bona oportunitat per a escoltar la veu d’una posició política que, a Euskadi i a l’Estat, ha estat criminalitzada durant molts anys.

L’Oskar representa la veu, potser, més independent del laberint basc. La veu d’Ezker Batua i la de Lokarri (abans Elkarri), organitzacions de les que és membre.

 Aquestes són les veus que defensen el dret a la vida, el dret d’autodeterminació, el dret de les víctimes del terrorisme i el dret dels presoners dispersats. En definitiva les veus de molta gent basca que no vol que la incloguin en cap dels blocs oficials: el dels independentistes i el dels espanyolistes. Unes veus molt minoritàries durant anys i que rebien bastonades des d’ambdós blocs.

Avui per sort hi ha molta més gent a Euskadi que pot defensar l’autodeterminació sense defensar la independència, que pot defensar les víctimes d’ETA i els drets dels presoners dispersats. Jo tinc molt clar que són les veus d’aquests ciutadans les que faran possible la pau a Euskadi.

El dia 20 podrem sentir a Vic una veu que pot representar moltes d’altres veus: les de la gent d’Ezker Batua, Lokarri, molts socialistes (de debò), molta gent del PNB, EA i fins i tot de Batasuna. Veus, en definitiva, per una pau justa i duradora.[@more@]

Quant a iescudero

Em dic Iñaki Escudero i sóc coordinador d\'EUiA a la comarca d\'Osona i membre del seu Consell Nacional a Catalunya. Vaig néixer l\'any 1973 a Irun (Guipúscoa) i visc a Vic des de l\'any 2001. Crec en una societat més justa i sense desigualtats, i és per això que milito a EUiA, una organització que té com a objectiu transformar aquesta societat.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Una veu interessant sobre el procés de pau a Euskadi

  1. Jordi diu:

    Hola Iñaki, no vaig poder assistir a la xerrada.
    Un problema molt personalment, els autodeterministes no independentistes, en base a què no votaríeu o faríeu campanya a favor de la independència?
    De debò que no n’he tret mai l’entrellat amb qui hi he parlat, la majoria d’ICV i el comany Espasa d’EUiA.
    Una abraçada republicana

Els comentaris estan tancats.