Iñaki de Juana

Demà l’Audiència Nacional resol si s’atenua o no la situació penitenciaria d’Iñaki de Juana per motius humanitaris. El fiscal demana que continuï complint la pena imposada sota arrest domiciliari. Per la seva part, el PP diu que es tracta d’un xantatge del pres i que ha de continuar empresonat independentment que pugui costar-li la vida.  

Avui la indecent presidenta del PP basc, Maria San Gil, ha dit que s’ha de tractar a Iñaki de Juana amb la mateixa compassió que va tenir ell amb les seves víctimes, i que la situació en que es troba (empresonat) és conseqüència d’haver assassinat 25 persones.

Sobre la primera part del comentari, San (de santa no té res, us ho asseguro) Gil diu que s’ha de tenir la mateixa compassió que de Juana. Es retracten ella i el seu partit. Vol dir aquesta presumpta senyora que ella i el seu partit tenen el mateix grau de compassió i humanitat que l’assassí de 25 persones? Us garanteixo que la pregunta i la possible resposta no em podrien arribar a sorprendre gaire.

La segona part de l’afirmació és fastigosament falsa. Iñaki de Juana no està empresonat per haver assassinat 25 persones, per aquests delictes ja va complir els anys de presó que legalment tenia assignats. De Juana està empresonat perquè precisament quan va acabar de complir la pena que tenia assignada i havia de sortir de la presó, la brunete mediàtica, dirigida pel PP, va decidir que havia de continuar empresonat, i com que el PSOE i el seu grup mediàtic no van tenir arrestos per oposar-se, van haver de buscar una raó “legal” per mantenir-ho empresonat una quans anyets més. I no van trobar cap altra raó que dos articles d’OPINIÓ!! publicats al diari basc Gara. La prorroga dons que li van adjudicar, a més, amés dels 17 anys de presó que va complir, va ser de 12 anys més. Aquesta, i no un altra, és l’autentica raó per la que Iñaki de Juana està a la presó; i la causa del seu nou empresonament li va portar a fer aquesta vaga de fam. I això Maria San Gil ho sap. Repeteixo, indecent.

La moraleja del cas és que el PSOE no aprèn de les moralejes. Accepta, per falta de valentia política, que el PP i companyia el fiquin en continus embolics… i desprès es queda atrapat en un embolic encara més gros. Allargar la presó a una persona per un presumpte delicte (d’OPINIÓ!!) l’ha portat a la situació actual. La decisió d’Iñaki de Juana, tant equivocada com desesperada, li reportarà (depenen de la decisió de l’AN) crítiques encara més ferotges per part dels representants de la dreta extrema. Si hagués actuat conforme a la lògica, la legalitat i sobre tot els principis democràtics, avui no es trobaria en la situació que es troba. I el que és més important, no hagués participat de l’actuació indecent del PP…i aquestes coses les esquerres les acaben pagant.          

[@more@]

Quant a iescudero

Em dic Iñaki Escudero i sóc coordinador d\'EUiA a la comarca d\'Osona i membre del seu Consell Nacional a Catalunya. Vaig néixer l\'any 1973 a Irun (Guipúscoa) i visc a Vic des de l\'any 2001. Crec en una societat més justa i sense desigualtats, i és per això que milito a EUiA, una organització que té com a objectiu transformar aquesta societat.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.