Són així tots els espanyols?

Per suposat no em refereixo als beneits de la foto, extrapolar l’actuació d’un grup d’extrema dreta a la resta de ciutadans seria demagògic. Pensem, que a la nostra comarca no hem d’anar molt lluny per trobar especimens d’aquesta fatxa (mai millor dit).

 

La representació de l’obra d’en Pepe Rubianes, “Lorca eran todos”, a l’auditori de CCOO de la capital espanyola no era només la d’una obra teatral. Un auditori amb un aforament d’unes 450 persones no pot ser reflexa de la bona acollida o no de l’obra, per això es necessitaria més temps en cartellera i un aforament més gran.

 

La cessió del local per part de CCOO era una oportunitat per a demostrar que a Madrid es respecta la llibertat d’expressió i que l’anomenada catalanofòbia és minoritària. Era a la fi, una oportunitat perquè la classe política i social madrilenya i espanyola demostrés el seu compromís amb les llibertats i el respecte a Catalunya.

 

Però al igual que va passar durant la tramitació de l’Estatut de Catalunya, amb l’agressió política i periodística de la dreta espanyola (i d’algun que diu que és d’esquerres), només un grup polític espanyol es va comprometre amb aquests valors. Durant la tramitació estatutària es va veure que només podíem comptar amb el suport d’IU, i ara, amb l’agressió contra la llibertat d’expressió per part dels mateixos, comprovem que aquest suport no s’ha eixamplat.

 

IU representa a Madrid poc més del 6% dels vots (5% al conjunt de l’Estat). És que tota la resta d’espanyols pensa com el 95% restant?. Vull creure que no, que es tracta novament (i no és poc) de la rendició de la classe política espanyola a la pressió de la dreta més rància.

 

Molts podran dir que amb aquestes actituds IU tindrà difícil créixer electoralment a Madrid i resta de l’estat. Potser sí, però el mal tràngol que van haver de passar darrerament els seus militants, i els que ens considerem coopartíceps a Catalunya del seu projecte, durant 4 o 5 dies després de les eleccions queda compensat de manera sobrada durant els 360 dies restants de l’any, veient que podem anar amb el cap ben alt mentre d’altres estan agenollats davant la pressió electoralista i de la dreta informativa.

 

Quan ni els diputats electes catalans a Madrid es van passar a donar suport a aquesta obra teatral per defensar qui va defensar Catalunya, felicito al Gaspar (Llamazares) i a la Inés (Sabates) per mantenir la dignitat política davant els covards que pensen més en els seus resultats electorals.

 

[@more@]

Quant a iescudero

Em dic Iñaki Escudero i sóc coordinador d\'EUiA a la comarca d\'Osona i membre del seu Consell Nacional a Catalunya. Vaig néixer l\'any 1973 a Irun (Guipúscoa) i visc a Vic des de l\'any 2001. Crec en una societat més justa i sense desigualtats, i és per això que milito a EUiA, una organització que té com a objectiu transformar aquesta societat.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.