Qui va defensar Múgica Herzog?

Aquest article podria ser continuació del que vaig escriure fa unes setmanes: A qui defensa Múgica Herzog?, que analitzava la possibilitat de que el defensor del poble espanyol pogués recórrer davant el TC l’Estatut català. En aquest article feia un recorregut per la biografia més recent d’aquest personatge i perquè era, al meu entendre, poc mereixedor del càrrec que ocupa.

 

Doncs be, com era de preveure finalment l’Estatut s’ha recorregut a Madrid i crec que un cop analitzada la trajectòria d’en Múgica i les veritables raons de la seva oposició a la voluntat del poble de Catalunya expressada en el referèndum de passat mes de juny, es pot analitzar el posicionament de cadascú davant la seva reelecció pel càrrec que ocupa.

 

A Catalunya es senten crítiques desaforades a l’Enrique Múgica des de tots els partits. PSC, CiU i ERC critiquen l’alineament de Múgica amb les polítiques del PP, però aquest no és el primer mandat d’aquesta persona davant d’aquesta institució. Ja coneixíem en Mújica abans de ser defensor del poble, però es que a més, a més, abans de la seva reelecció ja havia estat al capdavant d’aquesta institució. Llavors, perquè només Izquierda Unida i Iniciativa, així com els grups bascos van votar en contra de la seva reelecció?. On eren els mateixos que ara s’omplen la boca criticant Mújica?.

 

Crec que aquest cas és paradigmàtic de l’actuació de determinats partits que segons diuen tenen l'exclusiva de la defensa del poble català i que després, si convé, no tenen cap problema en votar conjuntament amb els grans partits espanyols els temes fonamentals.

 

La continua crítica a EUiA-IU i IC de actuar com a crossa del PSOE no pot ser més falsa. En els temes fonamentals (reforma laboral, educativa, fiscal, etc) com va votar cadascú? Qui dona suport contínuament a les polítiques laborals i fiscals del PSOE (i en alguns casos també del PP)? I qui s’oposa i dona alternatives autènticament d’esquerres?

 

Ara és fàcil criticar conjuntament Múgica, però no hagués estat més lleial criticar-ho obertament durant la seva reelecció al Congrés i Senat?.

 

Esperem que sigui la última actuació estel·lar d’aquest personatge. Catalunya estaria agraïda.

 

 

[@more@]

Quant a iescudero

Em dic Iñaki Escudero i sóc coordinador d\'EUiA a la comarca d\'Osona i membre del seu Consell Nacional a Catalunya. Vaig néixer l\'any 1973 a Irun (Guipúscoa) i visc a Vic des de l\'any 2001. Crec en una societat més justa i sense desigualtats, i és per això que milito a EUiA, una organització que té com a objectiu transformar aquesta societat.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.