En benefici dels veïns?

Segurament tothom recordarà el cas de l’església cristiana pentecostal que es volia instal·lar al barri del Remei de Vic, més exactament a la Rambla Josep Tarradellas. Un veí afectat, amb connivència amb un regidor ben predisposat, van aprofitar la confusió i la por de la resta de veïns per engegar una campanya política a costa de posar en seriós perill la convivència ciutadana. Van comptar a més, a més, amb l’actuació d’un alcalde poruc que va cedir davant l’amenaça d’una manifestació.

Ja en el seu dia vam denunciar aquest cas com a una actuació xenòfoba més, cosa gens estranya veient qui intervenia, però es deia que l’únic que es pretenia era evitar les molèsties que aquesta església pogués ocasionar als veïns.

El cas és que pressionats per totes les bandes, els promotors de l’església van haver d’abandonar el seu projecte, tot i que complien amb tots els requisits legals, això sí, sota el compromís de l’alcalde de que se’ls trobaria un lloc per desenvolupar la seva activitat. Pels anals quedarà la intervenció d’aquest regidor oportunista que al Ple municipal en el que es discutia aquest tema va arribar a afirmar que aquests centres de culte havien d’anar als polígons industrials, o que els va comparar amb discoteques i cases de cites (llocs als que segons afirmava li agrada anar).

Ja han passat uns quans mesos, i segons sembla ser el promotors de l’església pentecostal no estan encara instal·lats enlloc. On sí que sembla que hi haurà una nova activitat serà al ja famós local on havia d’anar en origen l’església.

Els veïns que van ser salvats de les molèsties que els hi pogués ocasionar una església (els diumenges al migdia i alguna tarda), tindran ara la sort de poder gaudir d’una activitat molt menys molesta com és un restaurant, local que com tothom deu saber no obre a les nits ni provoca sorolls al carrer.

És una activitat tant agradable que, fins i tot el veí que va córrer a cridar al regidor oportunista i va ajudar-ho a recollir firmes ha decidit posar un cartell de “en venda” al seu pis. Com que no vull malpensar, imagino que la causa és que un cop salvat el barri del Remei, deu voler anar a salvar d’altres barris del perill de que vulguin instal·lar-se els de l’església. Segur.

En quan al regidor causant del canvi d’església per restaurant, com que sembla que hi ha veïns que no han quedat conformes amb aquest canvi i es queixen, ha dit que restaria vigilant per que els del restaurant (sospitosos, perquè segons sembla son àrabs) compleixin totes les normatives municipals. I arribat a aquest punt, no puc deixar de fer-me algunes reflexions:

Es que les persones que volien posar l’església en aquest local no complien totes les normatives vigents? Si és que sí, perquè el pintoresc regidor no va tenir prou amb mantenir una actitud vigilant en cop d’engegar la mobilització anti-església? Electoralisme?, ell? Impossible.

Espero pel bé dels veïns que no tornin a acudir a determinades persones que els hi prometen solucions màgiques perquè potser en el proper canvi, canviïn restaurant àrab per discoteca o casa de cites. Potser algú se n’alegraria.

Que se n’està fent perquè les persones que volien practicar el seu culte puguin gaudir d’un local propi? Espero que el compromís que es va pactar en el seu dia no fos un engany.

Segurament qui no conegui el cas del que escric pensi que estic fent una metàfora exagerada per advertir a la gent dels perills que comporten determinades solucions miraculoses que proposen els que contínuament s’encarreguen d’avivar el foc de la por de la gent davant el nou repte de la immigració. Però lo trist, és que lo que he explicat més amunt representa la realitat que hem pogut llegir a la premsa comarcal últimament. Aquesta ciutat es mereix alguna cosa millor.

 

[@more@]

Quant a iescudero

Em dic Iñaki Escudero i sóc coordinador d\'EUiA a la comarca d\'Osona i membre del seu Consell Nacional a Catalunya. Vaig néixer l\'any 1973 a Irun (Guipúscoa) i visc a Vic des de l\'any 2001. Crec en una societat més justa i sense desigualtats, i és per això que milito a EUiA, una organització que té com a objectiu transformar aquesta societat.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a En benefici dels veïns?

  1. Iñaki, acabo de veure el teu blog en un altre, amb un link. Felicitats per les notícies i el contingut.

    salut!

Els comentaris estan tancats.