Feixistes a les institucions de l’Estat

“Os pido a todos los que servís en las organizaciones del Movimiento, que os sintáis identificados con sus postulados, que juntos compaginemos – sin extremismos – las dos misiones que tanto Jose Antonio como Francisco Franco propulsaron con su vida y en su muerte: ser bastiones inconmovibles – lo cual no significa inmovilismo, sino patriotismo – contra los enemigos de España y de su unidad (tales como el separatismo, el comunismo, el anarquismo o el terrorismo), al tiempo que interlocutores sin rencor de los que fueron, son o serán adversarios solamente en las ideas, pero tan amantes de España como nosotros” 

Aquest és el discurs de presa de possessió com a governador civil d’Almeria del sr. Roberto García-Calvo l’any 76. Aquest personatge, que no hauria de ser més que un mal record del passat, és avui dia magistrat del Tribunal Constitucional. Un magistrat que tal com informa avui el diari “El Público” va defensar la recusació del seu company Pérez Tremps i va demanar la dimissió de la presidenta (progressista) María Emilia Casas.

Tal i com informa aquest diari, durant la seva època com a governador civil d’Almeria (per sort només va ser-ho 10 mesos) es va produir l’assassinat a mans de la Guàrdia Civil del jove militant del Partit dels Treballadors, Javier Verdejo, mentre realitzava una pintada amb el lema “Pan, Trabajo y Libertad”. Els dies posteriors va amenaçar els partits i militants d’esquerres amb represàlies si continuaven les manifestacions de protesta.

Un cop apartada la presidenta Casas, persones com aquesta s’encarregaran de resoldre els recursos sobre la llei de dependència, del matrimoni homosexual… i de l’Estatut de Catalunya.

Quan després de l’onada anti-monàrquica, portada a la pràctica amb més o menys intel·ligència, el president espanyol i el seu govern demanen lleialtat institucional, la resposta que li podem donar els comunistes i les comunitats separatistes és la de la desconfiança. Si finalment l’Estatut aprovat per àmplia majoria del poble català es veu retallat en les seves bases fonamentals per personatges com el sr. García-Calvo, que no ens demanin lleialtat ni respecte a institucions com el TC, l’Audiència Nacional  o la monarquia. Potser serà el moment de reconèixer que ens vam equivocar i que l’aposta basca potser és l’única via per aconseguir un autogovern real.

[@more@]

Quant a iescudero

Em dic Iñaki Escudero i sóc coordinador d\'EUiA a la comarca d\'Osona i membre del seu Consell Nacional a Catalunya. Vaig néixer l\'any 1973 a Irun (Guipúscoa) i visc a Vic des de l\'any 2001. Crec en una societat més justa i sense desigualtats, i és per això que milito a EUiA, una organització que té com a objectiu transformar aquesta societat.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.