ICV-EUiA a Vic: un programa agosarat i realitzable

Les persones que formen la coalició ICV-EUiA a Vic afrontem les properes eleccions municipals amb molta il·lusió i esperança És indispensable que a la nostra ciutat es produeixi per fi un canvi. Un canvi a les persones i a les idees que des de gairebé sempre han governat la ciutat, això és important, però el que és cabdal és que canviïn les polítiques i les prioritats.

Com molt bé diu el nostre candidat, Xavier Tornafoch, a nosaltres no ens interessa un canvi de cadires (com va dir algun candidat), nosaltres volem un canvi en les polítiques i en les maneres de dur-les a terme. Per tant, que ningú no es pensi que la sola suma d’una determinada majoria de seients al consistori implicarà que donem xecs en blanc per formar un govern municipal. Qui vulgui venir a buscar-nos ens trobarà amb un programa esperant-los sobre la taula.

És precisament perquè tenim aquesta manera de fer que posem tant èmfasi a explicar les nostres propostes als col·lectius i persones que formen la societat vigatana. Un programa agosarat i realitzable.
Agosarat, perquè va més enllà del que defensen la resta de partits, un programa transformador que no es conforma a voler gestionar millor que la dreta, sinó que vol fer-ho de manera diferent. Apostant clarament per l’habitatge públic, per serveis socials a l’abast de tothom, per un model de desenvolupament racional i sostenible.

Però un programa realitzable perquè les propostes que fem no suposen cap innovació, ni tan sols les més agosarades. S’ha qualificat de massa optimista la proposta de crear un 50% d’habitatge públic, doncs bé, aquesta proposta està per sota de les polítiques que aplica Ezker Batua a Euskadi, i en molts casos iguala les que fa la nostra coalició allà on ja governa. El mateix passa amb les nostres polítiques en matèria social, ja aplicades a molts municipis bascos, andalusos… i catalans.

Ja sabem que les nostres propostes no seran del grat de molts ciutadans. No ens amaguem, som d’esquerres i volem plasmar-ho a les nostres propostes. I és que encara que avui no estigui de moda dir-ho, nosaltres no anem a buscar vots de qualsevol lloc: nosaltres busquem els vots d’esquerres i ecologistes de debò, i estem convençuts que a Vic encara en queden… i molts.

[@more@]

Quant a iescudero

Em dic Iñaki Escudero i sóc coordinador d\'EUiA a la comarca d\'Osona i membre del seu Consell Nacional a Catalunya. Vaig néixer l\'any 1973 a Irun (Guipúscoa) i visc a Vic des de l\'any 2001. Crec en una societat més justa i sense desigualtats, i és per això que milito a EUiA, una organització que té com a objectiu transformar aquesta societat.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.