L’ALTERNATIVA SOCIALISTA, NOU CORRENT INTERN D’EUiA

Homes i dones socialistes d’Esquerra Unida i Alternativa s’organitzen per crear un espai de debat polític que no han trobat a altres partits

 

Esquerra Unida i Alternativa ha presentat un nou corrent intern, ‘L’Alternativa Socialista’. Un nou espai dins l’organització que han presentat avui en roda de premsa el coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, i els impulsors del corrent, Francesc Orozco, Albert Vera, Xavier Rodríguez, Diego Montero i Ramón Bueno. Es tracta d’un col·lectiu format per homes i dones d’EUiA que es defineixen socialistes i que volen impulsar un espai de debat polític “que hem trobat a faltar en altres organitzacions, com el PSC, que és d’on venim alguns de nosaltres. Un espai que ens permeti, a més, poder treballar sense ser dirigits per ningú”, segons ha explicat Orozco.

Miralles, per la seva banda, ha assegurat que “la creació del nou corrent és una bona notícia pel pluralisme que representa EUiA, perquè a més de ser un punt de trobada dels socialistes dins a la nostra organització, també ho vol ser per als de fora”. En aquest sentit, Orozco ha afegit que “demanem a ex companys socialistes que s’han quedat orfes de partit a sumar-se a nosaltres per a debatre sobre política i treballar sobre aquelles qüestions que preocupen la gent, siguin o no afiliats a Esquerra Unida i Alternativa”.

El que va ser regidor de Piera pel PSC fins el 2003, ha explicat també que “iniciem ara un camí per a treballar i aconseguir que les nostres propostes, com a corrent, es tinguin en compte a EUiA”.

Miralles i els impulsors del corrent, finalment, han volgut aprofitar la presentació per fer una crida als seus ex companys del PSC i el PSOE perquè “tanquin la porta a pactes amb la dreta, ja sigui CiU o PP. Que surtin de l’ambigüitat”.

Manifest que han presentat els impulsors de “L’Alternativa Socialista”:

L’Alternativa Socialista

Nosaltres som homes i dones socialistes d’EUiA. Uns ens hem incorporat recentment a Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), d’altres ja fa temps que vam fer-ho i n’hi ha que ja van participar en el procés constituent d’aquesta formació d’esquerres. Nosaltres, homes i dones socialistes volem fer públic que hem pres la decisió de constituir-nos en una corrent interna d’EUiA amb el nom L’Alternativa Socialista.

L’Alternativa Socialista vol ser un espai obert de trobada, reflexió i propostes per a la gent socialista, per tal d’enriquir el programa, enfortir el pluralisme i fer créixer més EUiA.

Per L’Alternativa Socialista el programa, les propostes i les accions, són el punt de trobada per estar organitzats a EUiA les diferents corrents de pensament de l’esquerra. Aquesta concepció programàtica, plural, oberta i no dogmàtica, és el que està fent més atractiu EUiA per a la seva incorporació a homes i dones d’esquerres que tenim diferents adscripcions ideològiques.

EUiA, com es diu en els seus principis fundacionals, no és un partit polític amb una ideologia que el defineix, és una formació plural de les esquerres a la que L’Alternativa Socialista vol contribuir des del pensament i l’aportació socialista.

En aquests anys de democràcia bona part de la pràctica feta per certs partits d’esquerres s’ha centrat quasi exclusivament en la gestió institucional. Per a nosaltres la política va més enllà de la pràctica institucional. Un projecte de igualtat, llibertat i justícia social requereix de l’acció social i de la pràctica institucional, un binomi característic d’EUiA com a moviment polític i social.

La llibertat, la igualtat, la solidaritat i la justícia, són el nostre horitzó. L’Alternativa Socialista defensem un projecte polític de lluita democràtica pel socialisme per aconseguir una societat lliure i sense classes. Uns principis bàsics presents en els objectius d’EUiA.

L’Alternativa Socialista defensa un programa de reformes que permetin avançar en la defensa de tots els drets humans (treball, salut, educació, habitatge, cultura, medi ambient) i la igualtat d’oportunitats, avançar en l’Estat de dret i en la millora dels serveis públics, en el pacifisme i la solidaritat entre els pobles, millorar l’autogovern de Catalunya i assolir un Estat Federal. Aquests són compromisos que desenvoluparem els socialistes d’EUiA.

Estem convençuts que aquesta corrent socialista d’EUiA, que comença a caminar, afavorirà el desenvolupament i la difusió de les propostes socialistes, dins i fora d’EUiA.

L’Alternativa Socialista convidem a la gent afiliada a EUiA que es defineixen com a socialista, i a d’altres homes i dones socialistes de Catalunya, a participar d’aquest punt de trobada obert per la proposta política i l’acció social d’esquerres.

L’Alternativa Socialista vol aprofitar aquesta presentació per encoratjar públicament als votants d’esquerres desconcertats per una possible sociovergència o per la reiterada equidistància, a donar suport a les eleccions de l’1 de novembre a la coalició ICV-EUiA, com la millor garantia per barrar el pas a CiU i per aconseguir de nou un govern a Catalunya amb una majoria plural d’esquerres.

Francisco Orozco Ruiz : Regidor de Piera pel PSC des de 1999 a 2003

Fou membre del Comissió Executiva del PSC de l’Anoia

Va ser responsable d’Organització del PSC de Piera

Albert Vera Homs: Regidor del PSC de Piera des de 1999 a 2003

Sixte Santos García: Regidor pel PSC a Martorell des de 1983 fins a 1987

Xavier Rodríguez Pacios: Actual Responsable d’Organització del PASOC

Va ser membre del Comitè Federal de les Juventudes Socialistas

Diego Montero Beltrán: Va ser militant del PSOE i activista del PSC de Montornès del Vallès

Ramón Bueno de los Santos: Col·laborador de Ciutadans pel Canvi en els seus inicis

 

 

[@more@]

Quant a iescudero

Em dic Iñaki Escudero i sóc coordinador d\'EUiA a la comarca d\'Osona i membre del seu Consell Nacional a Catalunya. Vaig néixer l\'any 1973 a Irun (Guipúscoa) i visc a Vic des de l\'any 2001. Crec en una societat més justa i sense desigualtats, i és per això que milito a EUiA, una organització que té com a objectiu transformar aquesta societat.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.